Van Saendenland
Osseweid 31
Venhuizen
Noord-Holland
banner duitse herder honden kennel Van Saendenland
Begin
Welkom
Fokbeleid
Onze Honden
Te Koop
Ter Dekking aangeboden
Verwachte nesten en Pups
Nieuwtjes
Links
Fotogalerij Nakomelingen
Leuke foto¡¯s
Verklarende Woordenlijst
Contact


Welkom bij de Duitse Herder Kennel
"Van Saendenland"
Laten wij ons even voorstellen:
Onze namen zijn Michael en Mary Schutten.
Onze grote hobby is de Duitse Herder en alles wat daarmee samenhangt. Om onze grootste wens te verwezenlijken, het fokken van Duitse Herders, hebben wij in 1994 een vrijstaande woning gekocht in het west-friese Oosterblokker (in 2017 zijn wij verhuisd naar Venhuizen). Wij waren toen al in het bezit van een tweetal reuen, een Duitse Herder en een Beauceron. Deze gingen beide mee naar onze nieuwe woning waarna wij zijn begonnen met de bouw van de kennels en het aanschaffen van een fokteef en een pup om uiteindelijk een serieuze kennel op te zetten.
In 1995 fokten wij ons eerste nest en sindsdien zijn er al vele gevolgd, mede door het feit dat er vanuit de eigen fok een aantal veelbelovende teven zijn aangehouden.
Ondanks dat wij regelmatig een nest fokken is en blijft de fokkerij voor ons een hobby want hiernaast hebben wij beiden ook nog ons werk en ons gezin.

foto Falco-Prince en Nena Van SaendenlandDat er voor er een nest gefokt wordt, een hoop dingen dienen te gebeuren mag duidelijk zijn.
Het begint al bij het socialiseren van een pup waarmee wij ons beiden bezig houden.
Het overgrote deel van de verzorging van de herders honden komt neer op Mary die dit ook met veel plezier en liefde doet. Verder houdt zij zich ook het meeste bezig met de verzorging van een nest pups.
Michael houdt zich voornamelijk bezig met de africhting van de herders honden en de showtraining. Ondanks het feit dat de meeste van onze volwassen herders honden in ruime buitenkennels worden gehouden zijn zij allen zeer sociaal omdat zij ook regelmatig in huis komen en mee worden genomen voor een wandeling in het park.
In huis komen zij dan ook weer in aanraking met onze kinderen en andere huisdieren waardoor zij zeer prettig in de omgang blijven. Wij zijn ook van mening dat als je dit niet meer doet, de liefde voor de herders hond verdwijnt en het hobby aspect plaats maakt voor commercie.

Waarom "Van Saendenland"?
Vaak wordt ons gevraagd hoe wij aan de kennelnaam "van Saendenland" komen. Dit komt omdat wij beiden afkomstig zijn uit de Zaanstreek. Om hiernaar een kleine verwijzing te maken is besloten tot deze naam in het oud zaans.


Top