Van Saendenland
Osseweid 31
Venhuizen
Noord-Holland
banner duitse herder honden kennel Van Saendenland
Begin
Welkom
Fokbeleid
Onze Honden
Te Koop
Ter Dekking aangeboden
Verwachte nesten en Pups
Nieuwtjes
Links
Fotogalerij Nakomelingen
Leuke foto¡¯s
Verklarende Woordenlijst
Contact


Doelstelling en Fokbeleid
De Duitse Herder Kennel
"Van Saendenland"Doelstelling:
Door ons wordt getracht een herders hond te fokken waarmee je in alle aspecten van de hondensport uit de voeten kunt. Dit betekent dus dat men zowel de africhting als de show met de herders hond kan beoefenen maar ook behendigheid, G en G, flyball etc. Tevens willen wij ook dat als u dit allemaal niet wenst met uw herders hond u er een geweldige kameraad en huishond aan heeft.
Omdat wij deze doelstellingen willen blijven verwezenlijken zullen wij altijd zeer kritisch blijven kijken naar ons fokbeleid.

Fokbeleid:
Ons fokbeleid is er op gericht om uitsluitend te fokken volgens de normering van de rasvereniging VDH. De herders honden waarmee wij fokken zijn geselecteerd op schoonheid. Hierbij verliezen wij toch ook het karakter niet uit het oog, de Duitse herder is en blijft een werkhond.
Wij fokken uitsluitend met aangekeurde herders honden, voorzien van Keurklasse 1a. Dit betekent dat beide ouders onderzocht zijn op HD en in orde zijn bevonden, beide ouders in het bezit zijn van UV (uithoudingsvermogen), VZH (verkeerszekere hond) en minimaal VH1 of IPO1 of SchH1. Tevens dienen de herders honden op een show of clubmatch een goede exterieurkwalificatie te hebben.
Het is voor ons ook zeer belangrijk dat de ouderdieren zeer sociaal zijn daar het merendeel van de pups uiteindelijk bij een gezin in huis komt.

foto pupPups welke bij ons worden aangeschaft zijn uiteraard voorzien van een stamboom, en omdat ze uit de keurfok komen, ook van een certificaat van fokniveau. Tevens worden de pups onder contract verkocht hetgeen inhoud dat er garantie wordt gegeven op aangeboren afwijkingen zoals HD en dergelijke. Verder verlenen wij zoveel als mogelijk nazorg voor mensen die vragen hebben, of hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun pup.

Pups uit onze kennel worden in huis geboren en groeien ook in huis op tot ze naar hun nieuwe baas toegaan. Zodoende zijn zij dan ook aan de huiselijke geluiden gewend waar de baas als nieuwe eigenaar zeer veel profijt van heeft. Ook zijn de pups deugdelijk ontwormd en hebben zij de nodige entingen gehad.

Wij trachten ook de nieuwe eigenaren van een pup zoveel mogelijk te adviseren in de keuze van een pup.Dit omdat er toch veel gevraagd wordt over wat voor soort herders hond men eigenlijk wil hebben en wat wil men ermee gaan doen, zoals wil men er de sport mee in of wordt het een gezinshond, een reu of een teef, een dominante hond of juist een wat onderdanigere.
Omdat de pups door ons van jongs af aan worden geobserveerd kunnen wij hierin vaak een adviserende rol spelen.


Top